Σελίδες

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Έχεις καλεσμένους? Έχω την λύση!!

Ενόψει των γιορτών συνηθίζεται να καλούμε φίλους στο σπίτι για χαρτάκι και επιτραπέζια.Φέτος πρωτοτυπήστε και μην παραγγείλετε πίτσες απέξω. Σας δίνω μερικές ιδέες, εύκολες και οικονομικές που και θα σας κρατήσουν συντροφιά παίζοντας και θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας.

  • Χρησιμοποιήστε ξύλινες βάσεις κοπής αντί για πιατέλες
  • Θα χρειαστείτε 2-3 είδη τυριών, prosciutto, ξηρούς καρπούς και μερικά φρούτα κατά προτίμηση σύκα και σταφύλι.
  • 2-3 μπουκάλες κρασί από κάθε είδος (κόκκινο & λευκό)
  • Ένα καλαθάκι με κριτσίνια
  • Ένα καλαθάκι με nachos
  • Ένα ντιπ κουακαμόλε




Για γλυκό φτάξτε ποτηράκια με μπισκότα σαβουαγιάρ και τοποθετήστε μέσα φρούτα του δάσους ή βουτήστε φράουλες σε ζεστή άσπρη σοκολάτα και χρωματιστή ζάχαρη.



Φτάξτε σημαιάκια για τα ποτά σας δένοντας κορδελάκια σε ξυλάκια και επίσης διακοσμήστε τον δίσκο με τους ξηρούς καρπούς φτιάχνοντας βαρκούλες με τα καρύδια!




Τώρα αν οι φίλοι σας έχουν παιδιά και θα τα φέρουν μαζί τους, φροντίστε να φτιάξετε ένα μικρό ξεχωριστό μπουφέ για αυτά τοποθετώντας πάνω του λιχουδιές που θα τους κρατήσουν συντροφιά βλέποντας μια παιδική ταινία. Εκτός από pop-corn σας δίνω παρακάτω μερικές ιδέες για το τί μπορείτε να τους προσφέρεται. Υπάρχουν στην αγορά έτοιμα κολιέ από καραμέλες τα οποία τα παιδιά τα λατρεύουν. Φτιάξτε γλειφιτζούρια τοποθετώντας ξυλάκια σε macaroons ή σε μπισκότα Oreo. Δημιουργήστε χωνάκια με πολύχρωμα χαρτόνια και βάλτε μέσα δημητριακά φρούτων. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε αμυγδαλωτά και να τα διακοσμήσετε με χρωματιστή τρούφα.



Καλά να περάσετε μικρόι και μεγάλοι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...